opc_loader

Het verschil tussen de Spectrabox Pro & Gold.

Het verschil tussen de Spectrabox Pro & Gold.

De laatste tijd krijgen we veel vragen over led Spectrabox van LFG binnen. Een veelgestelde vraag is vooral wat nou het verschil is tussen de witte Pro versie en de Gele Gold variant. We hebben alle verschillen daarom hier eens voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vindt je hier aanvullende foto's van beide lampen. Op deze manier hopen we dat klanten beter een keuze kunnen maken tussen beide lampen.

 

 

Verschil in de opbrengst.

De geavanceerde Pro-III serie levert ca. 1,92 micromol per Watt. De uitgebreide Gold variant levert ongeveer 2 micromol per Watt. Dit is meer dan een HPS lamp die gemiddeld 1,85 micromol per Watt oplevert. Uit diverse onderzoeken in de glastuinbouw is gebleken dat led kweeklampen 30% tot 40% meer opbrengst leveren per micromol dan de traditionele HPS lampen.

 

Het grote verschil: De bediening.

Het grote verschil zit het in de bediening van de lamp. De Spectrabox Pro maakt gebruik vana een switch knop waarmee u kunt switchen tussen het groei en bloei spectrum. De Gold variant is bedoeld voor de meer ervaren kweker. Hiermee kunt u namelijk zelf het spectrum instellen. Voor het groei en bloei gedeelte zit er een aparte controller (draaiknop) op de lamp. Zo kunt u het spectrum precies aanpassen op de fase in de kweekcyclus.

 

Pro versie:

spectra pro

 

Gold versie: 

Spectrabox gold groeiSpectrabox groei en bloeiSpectrabox Bloei

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.