opc_loader

De groei van uw plant

bloem

Met de zomer voor de deur kunt u weer lekker in de tuin zitten. Je wil natuurlijk wel in een mooie en sfeervolle tuin zitten. Hierbij zijn mooie planten en goede verlichting natuurlijk essentieel. In dit artikel zal worden beschreven hoe u uw planten zo goed mogelijk kan laten groeien en wat voor trends er zijn in verlichting in de tuin.

Hoe groeit een plant

Een plant komt uit een zaadje. Als dit zaadje groeit ontstaat er een worteltje uit het zaadje. Dit is het begin van de plant. Uit de kleine wortel ontstaan stengels. Dit zijn lobbladen. Om verder te kunnen groeien heeft de plant voeding nodig uit de omgeving van de plant.  Het proces dat een plant op zoek gaat naar voedsel in de omgeving heet fotosynthese.

Wat heeft een plant nodig om te groeien

Hoe een plant groeit weet u nu. U weet echter nog niet wat een plant nodig heeft om goed te groeien. Een plant heeft allereerst Glucose nodig. Dit wordt aangemaakt door middel van licht en water. Het is dus noodzakelijk dat een plant water en licht krijgt. Het verschilt per plant hoeveel dit is.  Sommige planten hebben bijvoorbeeld veel water nodig, de ander weer minder. Wat in ieder geval slecht is voor planten zijn: Droogte, kou en wind. Daarnaast is teveel water en zon ook weer niet goed.  Mocht u op een andere manier willen zorgen voor de groei van uw plant, dan kunt u er ook voor kiezen om een tuinkas aan te schaffen.

Klein kweekbakje

Verlichting van de tuin

Uw planten hebben dus licht nodig om te groeien. Het is echter ook leuk om verlichting in uw tuin te hebben. Dit brengt veel sfeer aan uw tuin.  Een trend voor deze zomer is led-verlichting. Dit is verlichting dat tot wel 10 keer langer meegaat dan gewone verlichting. Hierdoor kunt u veel geld besparen. Led-verlichting is ook een stuk duurzamer en goed voor het milieu. Kies dus voor led-verlichting voor meer sfeer in uw tuin en voor het milieu.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.