opc_loader

3 handige hulpmiddelen voor een kweker

Crocus

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor kwekers beschikbaar, die het kweken van verschillende soorten planten nog makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende soorten mest of plantenvoeding. Mest voorziet de bodem van voldoende voeding, waardoor deze minder snel uitgeput zal raken. Je kunt voor mest uit een tuinwinkel kiezen, of mest bij een boer halen. Ook maneges hebben vaak veel mest over! Het gebruik van paardenpoep in de tuin helpt je grond voedzaam te houden.

#1: een broyeur voor de afvoer van water

Naast mest en plantenvoeding kan ook een zogenaamde broyeur goed van pas komen. Veel mensen zullen de broyeur kennen van het systeem achter hun toilet. In de broyeur zit een pomp, die voor het afvoeren van het afvalwater zorgt. De broyeur is echter niet alleen te gebruiken in combinatie met een toilet. Je kunt de broyeur ook combineren met bijvoorbeeld een douche, of in je tuin gebruiken. In de tuin zal je af en toe te maken hebben met onnodig veel water, wat je zo snel mogelijk af wilt voeren. Zo voorkom je dat planten verdrinken, dat de grond te vochtig wordt, dat er schimmels ontstaan, enzovoorts. Een broyeur kan je hierbij helpen.

Tip: let bij de aanschaf van een pomp goed op het type pomp wat je koopt! Niet iedere pomp is geschikt voor het afvoeren van vervuild water. Je loopt hierdoor het risico dat een pomp al snel beschadigd of versleten raakt. Dit is niet het geval bij het gebruik van een broyeur. Dit hulpmiddel wordt altijd gebruikt voor de afvoer van vervuild water.

#2: kweekverlichting voor een snelle groei van planten

Een tweede hulpmiddel voor kwekers is zogenaamde kweekverlichting. Je kunt deze kweekverlichting eenvoudig online bestellen, waarbij je de keuze uit een breed aanbod aan kweekverlichting hebt. Voor welk type kweekverlichting kies jij? De kweekverlichting bevordert de groei van de planten in je tuin of kas, waardoor ook de opbrengst verbeterd zal worden. Door voor kweekverlichting met ledlampen te kiezen, profiteer je van een gunstige energierekening. Ledverlichting is veel duurzamer dan de traditionele vormen van verlichting en gaat daarbij langer mee. 

Tip: bekijk vooraf goed welk type lamp je nodig hebt! Er bestaat bijvoorbeeld een verschil tussen groei- en bloeilampen voor de kweek van planten.

#3: een kas voor in de tuin

Als laatste hulpmiddel zou je het gebruik van een kas kunnen overwegen. Een kas maakt het mogelijk om het hele jaar door planten te blijven kweken. In het bijzonder, wanneer je zo’n kas combineert met de reeds beschreven kweekverlichting. Ook zijn niet alle planten geschikt om gekweekt te worden in de open lucht. De open lucht is bijvoorbeeld te koud, waardoor de planten al snel dood zullen gaan. Dit geldt ook voor het kweken van verschillende groenten en fruit. Onder meer druiven worden vaak in een kas gekweekt om de opbrengst hiervan te bevorderen.

Hoewel deze hulpmiddelen de groei van planten kunnen bevorderen, is het kweken van planten vooral een kwestie van voldoende aandacht aan planten besteden. Zorg dat het onkruid verwijderd wordt, voorzie de planten van voldoende vocht en voeding, enzovoorts.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.