opc_loader
Filter
€ 139
€ 830
Type kweeklamp
Toepassing
Voorraad
  Merken
  Bestsellers
  169,50 139,50
  189,50 159,50

  LED Spectrabox

  Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1

  LED Spectrabox Pro, XTR & BB voor de groei- en bloeifase, alle varianten!

  Kweekverlichting.nl is specialist in energiezuinige kweeklampen. U vindt bij ons een ruim assortiment aan LED kweeklampen geschikt voor elke kweek. LED kweekverlichting is sterk in opkomst vanwege de vele voordelen. De lampen van LED Flower Growlights (LFG) zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel de groei- als de bloeifase. Kweekverlichting.nl biedt alle LED Spectrabox modellen van onderstaande varianten: 

  • Spectrabox Pro serie: uitgerust met een Flower Booster switch. Met één schakelaar bediend u de overgang van 18/6 groeilicht naar 12/12 bloeilicht.
  • Spectrabox XTR serie: uitgerust met een groei- en bloeistand. Bij het grote broertje van de Pro serie is ook eenvoudige te schakelen tussen het groei- en bloeilicht.
  • Spectrabox BB serie: uitgerust met een DIM Controller om eenvoudig de lichtintensiteit aan te passen aan de behoefte van planten gedurende zowel de groei- als bloeifase. 

  De voordelen van de Spectrabox

  De Spectrabox lampen waren de eerste full-spectrum LED kweeklampen en gaan dus nogal wat jaren mee. Door de hoge efficiëntie van de Spectrabox lampen staan deze garant voor een enorme verlaging van het stroomverbruik. Deze energiebesparing merkt u meteen in uw portemonnee is is goed voor het milieu! Daarnaast gaan LED kweeklampen zeer lang mee, waardoor de Spectrabox ook een duurzaam alternatief is voor traditionele HPS plantbelichting.

  De LED Spectrabox Pro serie kan tot zeer dicht boven de planten worden gehangen. De minimale afstand is slechts 5 cm, wat toepassing in kweektenten en kweekkasten ideaal maakt. Ditzelfde geldt ook voor de Spectrabox BB serie, waarbij een minimale afstand van 10 cm wordt geadviseerd. Bij een dergelijk kleine afstand geven de Spectrabox lampen een enorm krachtig licht. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende CO2 in de kweekruimte aanwezig is, zodat planten deze hoge lichtintensiteit kunnen verwerken. Bij een te lage CO2 heb je kans dat planten beschadigd raken.

  De aanschafprijs van LED kweeklampen is hoger dan van traditionele HPS of CFL kweeklamp. Deze extra investering is echter snel terugverdient met een lagere energienota. Ook hoeft u niet elk jaar een nieuwe lamp aan te schaffen. Daarnaast bespaart u op een eenvoudiger en dus goedkoper ventilatiesystem, het niet hoeven toepassen van een relaiskast en een brandblussysteem. LED kweeklampen zijn namelijk geheel brandveilig!

  Het aansluiten van de Spectrabox

  Het aansluiten van een Spectrabox kan eigenlijk ook bij de voordelen genoemd worden. Alle varianten zijn geheel plug & play, dus de bijgeleverde stekker in het stopcontact en uw planten kunnen genieten van het heerlijk Spectrabox licht. Met het bijgeleverde hangers kan de Spectrabox eenvoudig worden opgehangen in een kweektent, kweekkast of andere kweekruimte. 

  Toepassing Specrabox

  De Spectrabox lampen kunt u gebruiken tijdens de gehele plantcyclus. Er worden diverse kleuren leds toegepast voor een zo volledig mogelijk plantenspectrum, voor zowel groei als bloei. De Spectrabox Pro en BB serie zijn vanwege de korte belichtingsafstand ideaal voor toepassing in kweektenten. De Spectrabox XTR is voorzien van extra UV licht en heeft een ophanghoogte van minimaal 35 cm nodig om te voorkomen dat planttoppen verbranden.

  Door de hoge efficiëntie van de Spectrabox wordt met 200 Watt stroomverbruik een 400 Watt HPS lamp vervangen. Een Spectrabox met 200W stroomverbruik is daarom ook geschikt voor kweektenten met een oppervlakte tot 1 vierkante meter. Bij alle LED kweeklampen wordt aangegeven welk oppervlakte de lamp effectief kan belichten.

  Weet u niet zeker hoeveel LED kweeklampen u nodig heeft als u overstapt van HPS? Mail ons uw vraag en wij geven gericht advies passend bij uw belichtingsoppervlak. Mocht u andere vragen hebben dan horen we het natuurlijk ook graag.


  Voordelen
  • Eenvoudig bestellen
  • 14 dagen proberen
  • Tot 5 jaar Garantie
  • Snelle verzending
  • Achteraf betalen
  Beoordelingen

  Verzending

  PostNL pakketpost met
  Track & Trace mogelijkheid.


  Verzendkosten

  Tot  €50,- € 6,95
  Van €50,- tot €100,- € 3,95

  Boven de €100,-

  GRATIS Verzending!

  Betaalgemak

  Betaalgemak