opc_loader
Filter
€ 138
€ 830
Type kweeklamp
Toepassing
Voorraad
  Merken

  LED Spectrabox

  Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1

  LED Spectrabox UFO, XTReme & BB voor de groei- en bloeifase, alle varianten!

  Kweekverlichting.nl is specialist in energiezuinige kweeklampen. U vindt bij ons een ruim assortiment aan LED kweeklampen geschikt voor elke kweek. LED kweekverlichting is sterk in opkomst vanwege de vele voordelen. De lampen van LED Flower Growlights (LFG) zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel de groei- als de bloeifase. Kweekverlichting.nl biedt alle LED Spectrabox modellen van onderstaande varianten: 

  • Spectrabox UFO: uitgerust met een Flower Booster switch. Met één schakelaar bediend u de overgang van 18/6 groeilicht naar 12/12 bloeilicht.
  • Spectrabox XTReme: uitgerust met een schakelaar voor de groei- en bloeistand. De XTReme is circa 35% krachtiger dan zijn voorganger, de Spectrabox XTR!
  • Spectrabox BB: uitgerust met een DIM Controller om eenvoudig de lichtintensiteit aan te passen aan de behoefte van planten gedurende zowel de groei- als bloeifase. 

  De voordelen van de Spectrabox

  Een 90W Spectrabox was in 2008 de eerste LED kweeklamp met een full-spectrum. Spectrabox gaat dus nogal wat jaartjes mee. De hoge efficiëntie van een Spectrabox staat garant voor een enorme verlaging van het stroomverbruik. Deze energiebesparing merkt u meteen in uw portemonnee en is goed voor het milieu! Daarnaast gaan LED kweeklampen zeer lang mee, waardoor een Spectrabox een duurzaam alternatief is voor traditionele HPS plantbelichting.

  Een Spectrabox kan tot zeer dicht boven de planten worden gehangen. De minimale afstand is slechts 10 cm, ideaal voor toepassing in kweektenten en kweekkasten. Bij een dergelijk kleine afstand geven de Spectrabox een enorm krachtig licht. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende CO2 in de kweekruimte aanwezig is, zodat planten deze hoge lichtintensiteit kunnen verwerken. Bij een te lage CO2 isa er de kans dat planten beschadigen.

  De aanschafprijs van LED kweeklampen is hoger dan van traditionele HPS of CFL kweeklamp. Deze extra investering is echter snel terugverdient met een lagere energienota. Ook hoeft u niet elk jaar een nieuwe lamp aan te schaffen. Daarnaast bespaart u op een eenvoudiger en dus goedkoper ventilatiesystem, het niet hoeven toepassen van een relaiskast en een brandblussysteem. LED kweeklampen zijn namelijk geheel brandveilig!

  Het aansluiten van de Spectrabox

  Het aansluiten van een Spectrabox kan eigenlijk ook bij de voordelen genoemd worden. Alle varianten zijn geheel plug & play, dus de bijgeleverde stekker in het stopcontact en uw planten kunnen genieten van het heerlijk Spectrabox licht. Met het bijgeleverde hangers kan de Spectrabox eenvoudig worden opgehangen in een kweektent, kweekkast of andere kweekruimte. 

  Toepassing Specrabox

  Een Spectrabox kan worden ingezet ijdens de gehele plantcyclus. Er worden diverse kleuren LEDs toegepast voor een zo volledig mogelijk plantenspectrum, voor zowel groei als bloei. De Spectrabox UFO, XTRemeo en BB serie zijn vanwege de korte belichtingsafstand ideaal voor toepassing in kweektenten.

  Door de hoge efficiëntie van een Spectrabox wordt met 200 Watt stroomverbruik een 400 Watt HPS lamp vervangen. Voor een optimale oogst is bij LED kweeklampen een stroomverbruik van 200 - 300 Watt per m2 belichtingsoppervlak nodig. Omdat een Spectrabox een hoge efficiëntie heeft is 220 - 270 Watt stroomverbruik per m2 optimaal voor een TOP oogst!

  Weet u niet zeker hoeveel LED kweeklampen u nodig heeft als u overstapt van HPS? Mail ons uw vraag en wij geven gericht advies passend bij uw belichtingsoppervlak. Mocht u andere vragen hebben dan horen we het natuurlijk ook graag.

  Voordelen
  • Eenvoudig bestellen
  • 14 dagen proberen
  • Tot 5 jaar Garantie
  • Snelle verzending
  • Achteraf betalen
  Beoordelingen

  Verzending

  PostNL pakketpost met
  Track & Trace mogelijkheid.


  Verzendkosten

  Tot  €50,- € 6,95
  Van €50,- tot €100,- € 3,95

  Boven de €100,-

  GRATIS Verzending!

  Betaalgemak

  Betaalgemak