opc_loader

Aan de slag met het stekken van pilea

Aan de slag met het stekken van pilea

Het is goed mogelijk dat je nog nooit eerder over het stekken van pilea hebt nagedacht. Misschien komt dat alleen al omdat je de plant waar het om gaat niet onder deze naam kent. In Nederland wordt deze namelijk vooral de pannenkoekenplant genoemd. Dat komt door de vorm die deze heeft. De kans is groot dat je dan wel weet waar het over gaat. Deze plant is wel al tientallen jaren bekend in eigen land. Al is hij in recente jaren nagenoeg verdwenen.

Opnieuw populair geworden

Hier koop je kamerplanten online en kun je er terecht voor informatie, tips en inspiratiePilea plant kopen om te stekken? Klik hier!

Het stekken van pilea is opnieuw populair geworden in de afgelopen jaren. Ook in de komende periode wordt verwacht dat de plant meer en meer naar de voorgrond zal opschuiven in Nederland. Dat komt vooral ook omdat het goed mogelijk is om de plant dus zelf te stekken. Wel is het van groot belang om te weten hoe je hier dan op de juiste manier mee aan de slag moet gaan. Dit is belangrijk omdat je op die manier het maximale uit de plant kunt halen en deze optimaal rendeert.

Een plan van aanpak

Het stekken van pilea moet je eigenlijk gewoon systematisch aanpakken. Wanneer je dat doet is het niet heel lastig om het op een goede manier voor elkaar te krijgen. Dan begin je natuurlijk altijd met het gemakkelijke voorwerk. Om te kunnen stekken heb je natuurlijk altijd eerst een basisplant nodig. Daar moet je dan dus ook mee beginnen. Koop eerst een pilea om daar de stekjes van af te kunnen halen. Dit kan je vervolgens jaarlijks op grote schaal doen. Zo heb je snel een flinke hoeveelheid plantjes bij elkaar.

Werken aan het stekken

Nadat je de basisplant hebt aangeschaft begint het echte werk. Het stekken van pilea betekent in de eerste plaats dat je uitlopers gaat afsnijden van de basisplant. Je kunt die simpel met een scherp mesje afsnijden of met een bloemenschaar afknippen. Dit is de gemakkelijkste manier om snel een volgende plant te kunnen laten groeien. Zorg wel dat je het stekje eerst in een glas water wortels kunt laten ontwikkelen. Na twee weken kan je et stekje planten.

Goed op de verzorging letten

Om te zorgen dat de stekken van de pilea het ook goed blijven doen is het van belang om voor goede verzorging te zorgen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je wel water geeft, maar nooit te veel. Niet meer dan een keer per week een beetje. Soms zelfs minder frequent. Daarnaast is het ook slim om de plant met enige regelmaat over te potten om de groei te stimuleren. Zo kunnen daar weer nieuwe stekken van komen. Zorg ook dat de plant goed in de zon staat, maar niet overmatig. Zo kan de plant op een optimale manier groeien.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.