opc_loader

Houd warmte binnen en insecten buiten de kas!

Houd warmte in de kas, maar insecten buiten

Het kweken van planten en bloemen in een kas is een perfecte manier. Echter zijn een aantal zaken erg van belang om goed voor elkaar te hebben in je kas. Hier volgen twee tips die je kunnen helpen om op een efficiënte manier je kas te onderhouden.

Temperatuur

Hier in Nederland kennen we een prettig gematigd klimaat. Dit houdt in dat we hier niet te maken hebben met zeer strenge vorst of met extreem hoge temperaturen van tropische aard. Dit is fijn, maar zorgt er wel voor dat sommige planten en bloemen hier in Nederland in de natuurlijke omgeving niet voorkomen. Zo heeft bijvoorbeeld de flora in de tropen in Afrika met dank aan de tropische temperaturen daar een heel ander karakter dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Een kas maakt het mogelijk om een heel ander klimaat te creëren waarin deze planten en bloemen wel gekweekt kunnen worden. Echter is het dan wel erg van belang om de temperatuur in de kas constant te houden. Strokengordijnen kunnen hiervoor een goede uitkomst bieden. Deze kunnen de ruimte namelijk luchtdicht afsluiten van de buitenwereld en daarmee een constante temperatuur binnen de kas behouden. Dit zonder dat ze een gemakkelijke in- en uitloop tussen eventuele verschillende klimaatzones binnen de kas verhinderen.

Een bijkomend voordeel hierbij is dat de energiekosten lager uit zullen vallen aangezien er een constante temperatuur binnen de kas bewaard wordt doordat de stroken bij het in- en uitlopen van de kas zich meteen achter je sluiten. Hierdoor hoeven de verwarmingselementen geen extra werk te verzetten om de temperatuur binnen de kas op peil te houden.

Insecten

De temperatuur is echter niet de enige factor die de kweek van planten en bloemen in de weg kunnen gaan staan. Een ander potentieel hardnekkig probleem bij deze kweek wordt gevormd door insecten. Insecten worden namelijk aangetrokken door bepaalde planten- en bloemensoorten die aanzienlijke schade aan deze planten en bloemen teweeg kunnen brengen. Zo kunnen de in bloei staande planten en bloemen door insecten kaal gevreten worden en kunnen ze bepaalde ziekten overbrengen. Hiermee loop je het risico dat al je harde werk binnen de kas voor niets is geweest.

Nu zijn er in principe voldoende insectenbestrijdingsmiddelen verkrijgbaar die het mogelijk maken om insecten te doden. Echter kunnen deze middelen zeer schadelijk zijn voor het milieu. Hierom kun je het probleem maar beter voorkomen dan genezen! Ook voor het buiten de kas houden van insecten kunnen strokengordijnen een ideale optie zijn. Dit omdat ze een hermetische afsluiting bieden die het mogelijk maakt om de geur van de gekweekte bloemen en planten binnen de kas te houden en daarmee de insecten buiten de deur.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.