opc_loader

Laat een lichtplan maken bij de lichtarchitect

Blauwprint tekenen

Een lichtplan laten maken bij de lichtarchitect? Wat is dat precies en hoe werkt het? BinTTec helpt particulieren en bedrijven om huizen, kantoren en panden te voorzien van de juiste verlichting. Dankzij de expertise en specialistische kennis in verlichting, kan Binttec uw ruimte voorzien van de beste verlichting. Een lichtplan laten maken is een aanrader voor iedere woning en bedrijf. Het plaatsen van licht wordt vaak gedaan op de gok zonder ingewikkelde berekeningen uit te voeren, en juist dan gaat het vaak mis. Het doel van een lichtarchitect is om dit proces juist soepel te laten verlopen. 

Een goede verlichting kan het verschil maken voor uw woning of onderneming. Een restaurant dat sfeervol is verlicht is natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan een restaurant met fel en onnatuurlijk licht. Investeer in uw bedrijf of woning door licht op maat aan te laten meten. Wat lichtadvies precies inhoudt? Dat leest u hier.

Blauwprint

Technische eigenschappen 

Het lichtplan wordt in overleg met de klant opgesteld. U kunt al uw wensen duidelijk maken en deze worden meegenomen in het plan. Het plan bevat de technische eigenschappen zoals de hoeveelheid lichtpunten en schakelaars, het verbruik, het rendement en het comfort. Het budget voor het lichtplan wordt meegenomen in het plan. Ook mogelijke beperkingen en problemen staan in het lichtplan, met de daarbij horende oplossingen. 

Lichtarchitecten

Lichtarchitectuur en architectuur worden vaak gezien als één onderdeel, dit terwijl lichtarchitectuur een compleet vak apart is dat vele architecten niet op hoog niveau uit kunnen voeren. Als lichtarchitectuur hebben wij een specifieke focus op alles omtrent verlichting, zowel in lichtberekeningen als moderne technieken en leveranciers van verlichting.

Lampen

De ruimte verlicht in 3D 

Een lichtarchitect maakt een 3D model van de ruimte waar u direct het resultaat kunt zien. U ziet welk effect de verlichting op uw ruimte heeft. Hier kunt u direct een sfeerbeleving zien en zien of de verlichting en de kleurtemperatuur past bij het interieur. 

De lichtadviezen worden niet gelimiteerd tot kantoorpanden en privé gebouwen en worden vaak opgezet voor bedrijven actief in de horeca, retail, zorg, industrie en zelfs in buitenverlichting.

Met het opstellen van een 3d model van het lichtplan wordt het plan voor iedereen begrijpelijk en is te zien hoeveel licht en budget er daadwerkelijk nodig is. Tevens is dit de ideale manier om energie te besparen omdat de ruimte op de ideale manier wordt verlicht en er geen overbodige energie verbruikt wordt.

Toepassing van een lichtplan voor kweekverlichting

Een lichtadvies wordt samen met de lichtarchitect en de klant opgesteld om te voldoen aan specifieke wensen. Een leuk en veel voorkomend voorbeeld is het opstellen van kweekverlichting. Bij het opstellen van een plan voor bedrijven actief in het kweken van planten en bomen komen veel verschillende factoren aan bod zoals de warmte die de lampen uitstralen, de hoeveelheid licht maar ook de energiezuinigheid. Daarnaast komt nog eens de verlichting voor het personeel aan bod met een mooie scheiding van kweekverlichting en ruimte verlichting.

Wilt u ook een lichtplan laten maken voor uw locatie? Neem dan eenvoudig contact op met Binttec voor professioneel advies. U kunt zowel telefonisch contact opnemen als via een online contactformulier. Neem een kijkje op de website voor meer informatie en om contact op te nemen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.