opc_loader

Waar moet je op letten bij het kopen van LED kweeklampen?

Waar moet je op letten bij het kopen van LED kweeklampen?

De laatste tijd krijgen we vaak vragen welke led kweeklamp klanten moeten kiezen. Vrijwel altijd is dit afhankelijk van een groot aantal factoren die hieronder beschreven worden.

 

Ruimte:

Vooral de hoogte en het oppervlak van uw kweekruimte is van belang. Bij elk producten geven we daarom aan hoeveel ruimte de lamp maximaal kan belichten. Voor een gemiddelde kweektent (120 x 120 x 180) kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een 150W of 200W led spectabox. Voor een grote ruimte heeft u meer lampen of een een kweeklamp met meer vermogen nodig. 

 

Het aantal en het type planten:

Voor een gemiddeld kweektent van 1,2 vierkante meter kunt u 4-6 planten rekenen. Wilt u echter meer planten kweken op een vierkante meter dan heeft u ook meer lichtopbrengst nodig. 

 

De investering: 

Dit is natuurlijk voor elke kweker van belang. Hoe snel haal ik mijn investering er weer uit? Hiervoor hebben we een handige besparingscalculator op de site geplaatst. Hiermee kunt u direct zien hoe snel de investering in led is terugverdiend!

 

Kleurenspectrum

Veel aanbieders van led kweeklampen bieden kweeklampen met slechts een aantal kleuren aan. Vaak zijn dit de kleuren rood (bloei) en blauwe (groei). Om een volledige cyslus te kweken heeft de plant echter meer lichtkleuren nodig in het fotosynthese proces. Onze led kweeklampen hebben daarom vaak een breder spectrum met ook ultraviolet licht wat ideaal is voor planten.

Ook krijgen we vaak vragen over het aantal lumen van de led kweeklampen. Dit wordt niet vermeldt bij de producten omdat dit bij een kweeklamp niet van belang is in tegenstelling tot normale led lampen. Het gaat bij kweeklampen meer om de lichtkleuren die gebruikt worden. Krijgt een plant bijvoorbeeld groen licht van 1000 lumen dan heeft dit geen effect omdat de plant geen groen licht kan opnemen.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.