opc_loader

Tips rondom elektronica

Tips rondom elektronica

Het aanleggen en onderhouden van elektronica moet ten alle tijden op een juiste manier worden gedaan. Er kan bijvoorbeeld kortsluiting worden gemaakt als er bepaalde apparaten niet correct zijn aangesloten. Er zijn een aantal handigheidjes op dit gebied en deze zullen wij aan u doorspelen. Wij wensen u allereerst veel succes met uw elektronica.

Overbelasting

Heeft u veel apparaten op hetzelfde moment aanstaan? Dan loopt u het risico dat de stoppenkast overbelast raakt. Wij raden u aan om hiermee op te passen, want u wilt niet dat de stoppen doorslaan. Bij het aansluiten van een groepenkast kunt u hier ook al rekening mee houden. Zo kunt u zwaardere apparaten verdelen over verschillende groepenkasten, zodat de druk hierop niet al te groot wordt.

Verlichting

Tegenwoordig is het niet meer gek dat u LED verlichting in huis heeft. De aanschaf van dit type verlichting ligt over het algemeen net iets hoger dan standaard spaarlampen, maar de elektriciteitskosten liggen een stuk lager. Ook is dit goed voor de druk op een groepenkast, want deze zal natuurlijk nu een stuk minder zijn. Wij raden u aan om steeds een deel van de verlichting te vervangen, want de aanschafprijs van veel lampen is natuurlijk een hele investering.

Tijdsschakelaar

Heeft u een lamp maar een bepaald gedeelte van de dag altijd aanstaan? Dan kunt u ervoor kiezen om kosten te besparen door er een tijdsschakelaar tussen te hangen. Door deze schakelaar zal de lamp pas aangaan wanneer het bijvoorbeeld 8 uur ’s avonds is en deze aanblijft tot u naar bed gaat.

Gaat u klussen?

Wanneer u aan de slag gaat met elektriciteit binnen uw woning? Dan moet u ten alle tijden ervoor zorgen dat de stroom van de groepenkast is afgehaald. Wanneer u dan per ongeluk een stroomdraad aanraakt zal hier geen spanning meer op staan en is dit dus ‘veilig’.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.