opc_loader

Verlichting aanleggen op een handige manier

Verlichting aanleggen op een handige manier

Wanneer u bezig bent met de bouw of verbouw van uw woning, kunt er bijna niet aan ontkomen: het aansluiten van de verlichting in uw kamers. Ook in nieuwe delen van uw woning wilt u immers voldoende licht hebben! Uw woning is niet de enige plek waar verlichting noodzakelijk is, denk bijvoorbeeld ook aan uw kweekkas. Er is vaak veel kweekverlichting noodzakelijk, om het kweken van groenten, fruit of andere soorten planten te bevorderen. Wilt u hulp bij het aanleggen van verlichting in huis of in uw kweekkas? Een erkende elektricien bij u in de buurt, kan u helpen bij de installatie van verlichting en aansluitpunten voor de verlichting.

Zelf verlichting aansluiten in huis

Om gebruik te kunnen maken van verlichting in huis, zijn twee dingen essentieel: er moeten elektriciteitskabels zijn aangelegd en er moet een aansluitpunt aan het uiteinde van deze elektriciteitskabels zijn bevestigd. Vervolgens kunt u de verlichting eenvoudig aansluiten, door het aansluitpunt te verbinden met het verbindingspunt op de verlichting. Dit is vaak zonder enige ervaring met het aansluiten van lampen uit te voeren. Het leggen van elektriciteitskabels en het maken van dergelijke aansluitpunten is echter een stuk ingewikkelder.

Bij het leggen van elektriciteitskabels dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Zo mogen de kabels niet te dicht bij elkaar liggen, omdat de kabels in dat gevallen met elkaar kunnen versmelten. Een kortsluiting of zelfs brand is hier vervolgens het gevolg van! Ook is het belangrijk dat de elektriciteitskabels op een vlakke, schone ondergrond liggen. U wilt immers voorkomen dat de kabels kapotgaan door scherpe steentjes of andere voorwerpen.

Hulp bij het aansluiten van verlichting

Heeft u hulp nodig bij het aansluiten van verlichting in huis of kweekverlichting? Of wilt u de elektriciteitskabels en aansluitpunten door een erkende elektricien laten leggen? Schakel de hulp van uw elektricien in! Zo minimaliseert u de kans op een kortsluiting, stroomstoring of zelfs brand in huis of in uw kweekkassen. Daarbij kan een elektricien voorkomen dat er een overbelasting van bepaalde groepen in uw meterkast ontstaat. Zeker bij kweekverlichting kan dit al vrij snel gebeuren, door het hoge stroomverbruik van dit type verlichting.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.