opc_loader

Philips wint wietlampenzaak

Philips wint wietlampenzaak

De rechtbank in Amsterdam heeft besloten dat de ondernemer die Philips aanklaagde in de wietlampenzaak, 15 miljoen euro moet betalen aan Philips Lighting.

De ondernemer leverde al een aantal jaren groeilampen en schakelapparatuur afkomstig van Philips aan de wietbranche. Uiteindelijk besloot Philips te stoppen met het leveren aan de ondernemer, omdat Philips niets te maken wilde hebben met wietteelt. De ondernemer eiste vervolgens een schadevergoeding van Philips, omdat de ondernemer beweerde dat Philips nog steeds verlichting leverde aan de wietbranche, via andere ondernemers.

Overeenkomst

In 2013 maakten beiden een overeenkomst om een rechtszaak te voorkomen. Hierdoor lukte het de ondernemer om toch nog verlichting te krijgen voor de wietteelt. Daarbij kwam wel dat de man niet meer over Philips mocht spreken, en het bedrijf ook niet meer mocht aanklagen.

Toch hield de man zich niet aan zijn woord en liet in de pers weten dat hij vond dat Philips zich niet aan de overeenkomst hield. Philips eiste vervolgens honderdduizend euro van de man, omdat hij de gesloten overeenkomst had overtreden.

De uitspraak

Uiteindelijk heeft de rechtbank in Amsterdam Philips gelijk gegeven, aangezien de ondernemer 146 afspraken tussen hem en Philips had overtreden. Vandaar dat de rechtbank eist dat de man 15 miljoen euro boete moet betalen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.