opc_loader

Lekkages te voorkomen tijdens het kweken

Lekkages te voorkomen tijdens het kweken

Het kweken van planten met kweekverlichting heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Je kan natuurlijk perfecte omstandigheden creëren door binnen te kweken met behulp van kweekverlichting. Dit brengt echter ook extra gevaren met zich mee. Immers heb je met het binnenshuis kweken te maken met stroom om de verlichting te laten branden en een grote hoeveelheid water om de planten te laten groeien. Deze twee benodigdheden mogen niet met elkaar in aanraking komen. Je moet er daarom voor zorgen dat de elektriciteit goed is aangesloten en ook lekkages moeten voorkomen worden. De loodgieter Groningen deelt daarom in dit artikel drie tips om lekkages te voorkomen tijdens het kweken met kweekverlichting.

Laat geen ton vol water staan

Wanneer mensen binnenshuis planten kweken met behulp van kweekverlichting dan gebruiken zij vaak een grote ton waarin water gemengd kan worden met extra voeding voor de planten. Een goede tip van de loodgieter Groningen is om elke keer steeds de ton met de hoeveelheid water te vullen die je nodig hebt om de planten water te geven. Laat geen ton vol met water staan. Hierdoor loop je namelijk het risico dat de ton met een grote hoeveelheid water om kan vallen of dat er een scheur in de ton ontstaat. Mocht dit gebeuren dan zal een grote hoeveelheid water in één keer vrijkomen en is de kans groot dat dit in aanraking komt met elektriciteit met alle gevolgen van dien.

Vervang rubber slangen tijdig

Rubber en plastic dingen hebben geen oneindige levensduur. Na verloop van tijd zal de kwaliteit van het materiaal afnemen. Rubber slangen zullen broos worden en vatbaarder zijn voor het ontstaan van een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste de rubber slangen en plastic onderdelen om de vijf jaar vervangen. Hiermee voorkom je dat je plotseling voor een verrassing komt te staan waardoor een lekkage ontstaat. Zeker wanneer je gebruikmaakt van een automatisch bewateringssysteem waar constant water onder druk op staat is het tijdig vervangen van rubber slangen noodzakelijk.

Voer een lekkage check uit

Lekkages zijn niet altijd meteen merkbaar. De gevaarlijkste soort lekkages zijn waterleidingen die in de muren van je huis aan het lekken zijn zonder dat je dit zelf doorhebt. Dit kan de gehele constructie van je huis aantasten, schimmel veroorzaken en zelfs kortsluiting met een woningbrand als gevolg hebben wanneer het water in aanraking komt met elektriciteit. Bovendien kunnen enkele druppels uitgroeien tot een grote lekkage wanneer je deze niet op tijd opmerkt. De loodgieter Groningen adviseert daarom om regelmatig een lekkage check uit te voeren. Dit doe je door alle kranen in huis dicht te draaien en de vaatwasser en wasmachine uit te zetten. Check vervolgens de watermeter om te zien of deze ook daadwerkelijk stilstaat. Mocht deze nog altijd bewegen dan kan er spraken zijn van een lekkage in huis.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.