opc_loader

Automatisch bevochtigingssysteem aanleggen voor kweken

Automatisch bevochtigingssysteem aanleggen voor kweken

Wanneer je thuis groente, fruit of planten kweekt, moet je deze regelmatig voorzien van water. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de gewassen vroegtijdig dood gaan. Dit is natuurlijk zonde, want op deze manier bereik je niet het gewenste effect. Aangezien het nog wel eens wil gebeuren dat mensen vergeten om hun planten en bloemen water te geven, kun je er voor kiezen om een automatisch bevochtigingssysteem aan te laten leggen.


Automatisch water geven

Indien je gebruik wilt maken van een automatisch bevochtigingssysteem in bijvoorbeeld je kweekkas, moet er natuurlijk wel een dergelijk systeem aangelegd worden. Het grote voordeel van een automatisch bevochtigingssysteem is dat je zelf nooit meer je groente, fruit of planten water hoeft te geven. Zo voorkom je dus dat je gewassen vroegtijdig sterven. Wanneer je op kleine schaal planten kweekt, is zo’n systeem natuurlijk wat aan de dure kant, maar het kan wel degelijk uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld groente en fruit verbouwt in een grote kas in je tuin.


Systeem aan laten leggen

In het geval van een grote tuinkas, kan een automatisch bevochtigingssysteem dus wel degelijk uitkomst bieden. Het is misschien een behoorlijk investering, maar op deze manier weet je wel zeker dat je planten ook daadwerkelijk genoeg water krijgen. Je kunt in dat geval dus ook niet vergeten om alles tijdig van water te voorzien. Om het automatische bevochtigingssysteem op een goede manier te laten werken, kun je er voor kiezen om het aan te laten leggen door een professional. Op deze manier weet je zeker dat de kans op een lekkage tot een minimum wordt beperkt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles zelf aan te leggen, maar dat is alleen aan te raden wanneer je ervaring hebt met het aanleggen van een automatisch bevochtigingssysteem. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.