opc_loader

Achteruitrijcamera's

In Nederland zijn er erg veel grote voertuigen, die bijna allemaal wel last hebben van een dode hoek, denk hierbij aan landbouwmachines, vrachtwagens, reinigingsvoertuigen en nog veel meer. Omdat je bij deze grote voertuigen ook overzicht wilt hebben over de dode hoek wordt er vaak een achteruitrijcamera geplaatst. Die zorgt ervoor dat jij ook goed zicht hebt over de dode hoek en verkleint de kans op ongelukken. Natuurlijk is er niet maar één achteruitrijcamera, maar zijn er verschillende en is elke weer ergens anders voor geschikt.

 

De meeste aanbieders van achteruitrijcamera’s hebben in ieder geval camera’s die schokbestendig, stofvrij en waterdicht zijn, dit is natuurlijk ook zeer belangrijk wanneer je een camera op een voertuig plaatst. Daarnaast zijn sommige camera’s zelfs nog voorzien van een verwarmde lensglas, dit zorgt ervoor dat in koude periodes de camera nog steeds goed werkt en voorkomt bovendien condensatie. Elke camera heeft een bepaalde naam en dit bestaat vaak uit getallen en letters, zo komt er in elke camera wel IP voor. IP is een internationale aanduiding van in hoeverre elektronisch apparatuur beschermd is tegen het aanraken en in hoeverre het beschermd is tegen vocht. Daarnaast zijn de camera’s bijna altijd voorzien van infrarood lampjes, dit is dan ook zeer belangrijk, want dit zorgt ervoor dat jij bij nacht ook goed zicht hebt. De camera’s zijn vaak gespiegeld geproduceerd voor de achterkant, maar ze kunnen ook altijd eenvoudig terug gespiegeld worden in de monitor. In het menu van de monitor kan dan vaak de camera van links naar rechts worden gespiegeld, maar ook nog eens van boven naar beneden.

 

Je hebt een achteruitrijcamera draadloos en een niet draadloze achteruitrijcamera, per voertuig zal er gekeken worden wat voor u het handigst is. Na het plaatsen van deze achteruitrijcamera kunt u weer een stuk veiliger de weg op.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.