opc_loader

3 tips om je eigen moestuin te kunnen beginnen

3 tips om je eigen moestuin te kunnen beginnen

Voor veel woningbezitters is het een droom om zelf groente te kunnen verbouwen! Niet alleen is verse groente gezonder, ook is het vaak veel lekkerder. De smaak van zelf verbouwde groente is doorgaans wat dieper, dan de smaak van groente wat je in de supermarkt koopt. In dit artikel geven we je drie handige tips om met een eigen moestuin te beginnen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om op een balkon een moestuin te starten?

Tip 1: een tuinkas bouwen in de tuin

Om het hele jaar door groente en fruit te kunnen verbouwen, kan het slim zijn om een tuinkas te bouwen. Een tuinkas bouwen maakt namelijk dat je minder last hebt van de lage temperaturen in de winter en het voorjaar. Zo kun je al in januari of februari groenteplantjes in de tuin zetten en de eerste rijtjes inzaaien. Vergeet niet de kweekverlichting in je tuinkas op te hangen, om het groeiproces van de plantjes te bevorderen.

Tip 2: vervang een stukje gazon voor je moestuin

Wanneer je niet voldoende ruimte hebt voor een complete tuinkas, kun je ook een stukje gazon inruilen voor je moestuin. Haal het gras weg en spit de grond goed om! Het is verstandig om de grond eerst flink te bemesten met paarden- of koeienmest. Ook compost kan helpen om de grond vitaal te houden. Vervolgens kun je groenteplantjes poten, groentes zaaien, enzovoorts.

Tip 3: zet potten met groentes op je balkon

Op je balkon heb je vaak een beperkte ruimte. Dit betekent niet dat je hier geen groente of fruit kunt telen! Hang bijvoorbeeld een pot met aardbeien aan de rand van je balkon en zetten potten met sla- of andijvieplantjes op de grond. Zorg er ook nu voor dat de grond regelmatig van mest of compost wordt voorzien. Zo voorkom je dat de grond al snel uitgeput raakt. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.