opc_loader

Wat voor kweeklamp moet ik kiezen?

Wat voor kweeklamp moet ik kiezen?

De laatste tijd is het assortiment op Kweekverlichting.nl een stuk uitgebreid. We krijgen dan ook vaak de vraag; Welke lamp moet ik nou kiezen? Daarom hebben we hier een korte uitleg van alle soorten lampen en waarvoor u deze het best kunt gebruiken. Daarnaast behandelen we hier ook een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp. Let er wel op, dit zijn algemene tips. Elke kweek is weer anders en natuurlijk zijn er veel meeer belangrijke factoren buiten verlichting. 

 

 

 

 

HPS kweeklampen

Als uw kweek puur gericht is op het halen van een hoge opbrengst dan zijn HPS lampen voor de bloei nog altijd de beste keus. Het stroomverbruik van deze lamp is echter vaak erg hoog waardoor steeds meer kwekers overstappen op led. Daarnaast is de termijn van uw kweek natuurlijk van belang. HPS kweeklampen zijn vaak goedkoper maar gaan minder lang mee. Bij een kweek voor de korte termijn is HPS dus zeer interessant. Heeft u een lange termijn kweek dan raden we energiezuinigere lampen aan.

 

waarom heb ik geen reflector nodig bij de HPS lampen?

Meestal wordt het aangeraden om een reflector te gebruiken bij HPS lampen. Bij de HPS lampen ins ons assortiment is dat echter niet zo, deze hebben al een interne reflector waardoor het licht optimaal wordt verdeeld.

 

 

Inductie kweeklampen

De HPS lampen zijn zeer interessant omdat deze eigenlijk tusen de HPS en led lampen in zitten qua stroomverbruik en lichtopbrengst. De lichttemperatuur is zeer goed af te stellen met deze inductielampen waardoor het rendement optimaal is. Voor de groei wordt er gebruik gemaakt van 6500K inductielampen en voor de bloei warme 2100K lampen.

 

Gebruik wel een reflector bij de inductie lampen.

Bij de inductie lampen kunt u het best wel een reflector gebruiken voor een optimaal effect.

 

 

LED kweeklampen

De meest efficiente lampen zijn niet langer meer alleen de HPS lampen. De nieuwste generatie led kweeklampen is niet alleen zuiniger maar kent ook nog een hoge lichtopbrengst door het gebruik van krachtige 3W leds. De prijzen van led kweeklampen zijn echter wel een stuk hoger. Daarom zijn deze lampen vooral interessant als u vaker gaat kweken of planten hebt die erg lang moeten groeien.

 

Hoeveel WATT led lamp heb ik nodig ter vervanging van 400W HPS?

Hiervoor raden we een 200W spectrabox aan. Een 250W spectrabox kan ook maar dan zal de lichtopbrengst uiteraard iets minder zijn. De led UFO lampen en growspots zijn voornamelijk geschikt voor het groeien van een paar plantjes in een kleine kweektent.

 

Is led ook goed voor de bloei of alleen voor de groei?

Sinds een paar jaar zijn er ook led kweeklampen die goed zijn voor de bloei van planten. Dit was voorheen nog wel eens een probleem waardoor kwekers enigzins sceptisch zijn geworden. De oude kweeklampen maakten echter te weinig gebruik van de verschillende lichtkleuren die er in de bloei nodig zijn. De Spectrabox Gold heeft bijvoorbeeld 8 lichtkleuren en is speciaal in te stellen voor de bloeifase. Hier zijn dan ook zeer goede bloeiresultaten mee behaald.

 

Hoe haal ik de investering eruit?

Als u een lange termijn project heeft kunt u de investering in led kweeklampen gemakkelijk terugverdienen. U bespaart natuurlijk het meest door het lagere stroomvebruik. Ook de levensduur s van groot belang. Led kweeklampen gaan tot wel tien keer langer mee dan HPS. Daarnaast worden de lampen minder warm waardoor u minder afzuiging en vocht nodig heeft.

 

Mocht u vragen hebben over de verschillende soorten kweeklampen dan kunt u ons elke werkdag van 9 tot 5 bereiken. 

Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u hieronder ook altijd een reactie achter laten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.