opc_loader

Professioneel kweken met groeilampen

Professioneel kweken met groeilampen

Het is mogelijk om planten beter te laten groeien door middel van groeilampen. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over deze speciale kweekverlichting.

Wat zijn groeilampen?

Groeilampen worden vaak in een kweekkast gebruikt. Het licht van groeilampen lijkt sterk op dat van de zon, waardoor planten sneller en groter groeien. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van het Nederlandse klimaat, waardoor u heel het jaar door binnen kunt blijven kweken.

Soorten groeilampen

  • LED-gloeilampen
  • Spaarlampen
  • TL-groeilampen
  • Gasontladingslamp: populairste soort groeilamp. De HPS variant straalt zeer sterk licht uit.
  • Inductielampen: deze zijn zuiniger dan gasontladingslampen en stralen minder warmte af.

Iedere HPS-lamp heeft een ander aantal wattage (400, 600, 1000). Hoe hoger het aantal watt, hoe sterker het licht is, maar ook hoe duurder de lamp zal zijn. Let op! Een hoger aantal watt is niet altijd beter voor uw planten! Het wattage dat u nodig heeft hangt af van de oppervlakte die u wilt verlichten en wat voor planten u kweekt.

400 watt = ongeveer genoeg voor 1 m2

600/1000 watt = ongeveer genoeg voor 1 a 2 m2

Voordelen van de groeilamp

LED-groeilampen hebben meer voordelen dan HPS-lampen. Het licht is beter voor planten waardoor ze sneller en groter groeien. De meeste lampen stralen wit licht uit, maar u kunt ze ook krijgen in blauw of rood. Bovendien is de sterkte van de groeilamp meestal zelf in te stellen, waardoor u de lamp kunt gebruiken voor zowel de groei als bloei van planten!

Ook bestaat er een LED-variant op de groeilamp, die nog zuiniger is en veel meer jaren mee gaat dan andere lampen.

Groeilampen: iets voor u?

Als u professioneel wilt gaan kweken, ongeacht het soort plant, biedt de groeilamp de uitkomst! U zult gegarandeerd een grotere en betere opbrengst hebben, heel het jaar door!

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.