opc_loader

Waarom LED kweeklampen kopen?

Waarom LED kweeklampen kopen?

Denkt u er ook over na om gebruik te maken van LED kweeklampen, maar twijfelt u nog over de voordelen die aan het gebruik van dit type verlichting verbonden zijn? Wij zetten in dit artikel graag even alle belangrijke voordelen van deze vorm van verlichting voor u op een rijtje!

 

1.) Energiebesparing

Eén van de belangrijkste voordelen aan het gebruik van een LED kweeklamp gaat uiteraard schuil in het aanzienlijk lagere energieverbruik. Uiteraard ligt de aankoopprijs van deze lampen hoger in vergelijking met alternatieven op de markt, dat neemt niet weg dat u op deze manier op termijn zomaar even honderden euro's zult besparen. De energiebesparing die wordt veroorzaakt door het gebruik van een LED kweeklamp is dan ook zeer aanzienlijk!

 

2.) Warmte

In tegenstelling tot bij het gebruik van standaard kweeklampen dient u bij het gebruik van een LED kweeklamp nooit rekening te houden met de warmte. Daar waar klassieke kweeklampen verbrande bladeren of uitdroging tot gevolg kunnen hebben is dat niet het geval voor wat de LED kweeklamp betreft. Dit maakt deze vorm van verlichting meteen ook een stuk veiliger, want ook mogelijk brandgevaar wordt op deze manier nagenoeg volledig uitgesloten.

 

3.) Accessoires

Kiezen voor LED kweeklampen is kiezen voor verlichting zonder dure ballasten, reflectoren en tal van andere accessoires. Ook warmteafvoer en ventilatoren behoren op deze manier namelijk definitief tot het verleden. Sluit de LED spectrabox gewoon aan op het stopcontact en u bent helemaal klaar om te beginnen. De ventilatie is bij deze lampen overigens standaard ingebouwd.

 

4.) Uitzonderlijke levensduur

Daar waar traditionele HPS kweeklampen slechts twee of drie kweken mee gaan ligt de gemiddelde levensduur van een LED kweeklamp tussen de 50.000 en 100.000 branduren. Dat zorgt er voor dat ze moeiteloos 2 tot 5 jaar lang kunnen mee gaan. Dit alleen al maakt meteen duidelijk dat de investering in een LED kweeklamp bijzonder rendabel is.

 

5.) Een haast perfecte efficiëntie

Een eveneens niet te onderschatten voordeel van de LED kweeklamp is de efficiëntie van het licht. Bij een HPS lamp bedraagt deze amper 35 procent waardoor een kleine twee derde van het licht dat wordt geproduceerd verloren gaat. In het geval van LED kweeklampen kan een efficiëntie worden bereikt van zomaar even 90 procent! Het spreekt voor zich dat dit ook de groei van de planten alleen maar ten goede komt.

 

Hoe LED-verlichting voor de kweek toepassen?

Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van LED kweeklampen zijn er verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan goede en voldoende voeding, maar ook aan het instellen van de juiste kamertemperatuur alsook een goede ventilatie. We geven u in ieder geval graag enkele interessante tips die kunnen helpen bij het behalen van een succesvolle groei van planten bij het gebruik van LED-verlichting:

 

- LED-verlichting wordt omwille van de slechts beperkt geproduceerde hoeveelheid warmte dichter op de planten geplaatst. Ideaal is om de lampen op een hoogte van zo'n 10 à maximaal 15 centimeter te hangen.

 

- Uw leverancier kan u altijd voorzien van informatie en tips op maat van de door u aangekochte kweeklamp.

 

- Verschillende factoren hebben een directe invloed op het type kweeklamp die moet worden aangekocht. Denk daarbij niet alleen aan het type plant, maar ook aan de grootte van de kamer en het mogelijk gebruik van andere lichtbronnen.

 

- Zorg er voor dat u gebruik maakt van goede grond waarin de planten gekweekt worden. Daarnaast kan ook een professioneel bewateringssysteem helpen.

 

- Indien er gebruik wordt gemaakt van LED-verlichting bestaat de kans dat uw planten aangepaste voeding toegediend zullen moeten krijgen.

 

- Tot slot is er bij het gebruik van LED-verlichting minder nood aan ventilatie. Dit heeft alles te maken met het feit dat LED kweeklampen aanzienlijk minder warm worden dan alternatieven die op de markt zijn terug te vinden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.