opc_loader

Hoe lang moeten kweeklampen branden?

Hoe lang moeten kweeklampen branden?

Verlichting is de belangrijkste factor van een succesvolle kweek. Veel mensen vergeten echter dat de donkere periodes voor een plant even belangrijk zijn! Als de kweeklamp aanstaat dan is het dag voor de plant. Overdag helpt het zonlicht om energie voor het photosynthese proces aan te maken. S'nachts als de lamp uitstaat wordt deze energie door de plant afgebroken voor de groei en bloei. De meeste planten hebben ongeveer 6-8 uur donker nodig elke dag. Hieronder geven we een standaard tijdschema weer voor vegatieve planten. Deze informatie is wel erg afhankelijk van het soort plant dat u kweekt. Let goed op de verpakking en informatie.

 

 

Groeifase 18/6

Als de planten zich bevinden in de groeifase dan hebben ze een stuk meer licht nodig. U kunt de lampen dan 16 uur per dag aan laten staan. De planten kunnen hierdoor veel licht opvangen dat later afgebroken wordt om de groei te verspoedigen. De planten hebben in deze fase blauw licht nodig. Dit tijdschema kunt u voor de eerste drie weken aanhouden. 

 

Bloeifase 12/12

Na de eerste drie weken komen de planten in de bloeifase. Niet alleen de kleur van het licht moet wijzigen in deze periode, ook het tijdschema van de kweeklamp moet op 12/12 gezet worden. Een halve dag licht en een halve dag donker. In de bloeifase hebben de planten roodachtig licht nodig. Deze periode duurt meestal 6-10 weken.

 

(TIP) Maak gebruik van een tijdschakelaar

Met een tijdschakelaar kunt u zelf een schema instellen waarop de lampen aan- en uit gaan. Dit is erg handig omdat u dan weinig omkijken meer heeft naar de kweek. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.