opc_loader

Revolutie in groentekweek door LED-lampen

Revolutie in groentekweek door LED-lampen

Philips heeft in een statement bekend gemaakt dat groenten op vandaag niet langer verplicht in de volle grond geplaatst moeten worden. Daarnaast hebben ze ook niet langer veel ruimte nodig om te kunnen groeien. Door gebruik te maken van LED-verlichting zou het namelijk eveneens perfect mogelijk zijn om groenten te kweken wat een interessante oplossing zou kunnen bieden voor de groentekweek in stedelijke gebieden.

 

Groenten in lagen kweken

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die LED-lampen te bieden hebben is het mogelijk om groenten in lagen te kweken. Dit wil zeggen dat er veel ruimte kan worden bespaard en er niet langer in de breedte, maar in de hoogte wordt gewerkt. Door gebruik te maken van speciale lichtrecepten kan er daarnaast voor gezorgd worden dat de lichten specifiek worden afgestemd op het type groente waardoor een optimale groei kan worden gegarandeerd.

 

Revolutie in de groentekweek

Volgens Philips-topman Frans van Houten is er op vandaag sprake van niet minder dan een revolutie in de groentekweek. Hij stelt dat wanneer er in 20 gebouwen aan cityfarming wordt gedaan zomaar de hele stad New York van verse groenten zou voorzien kunnen worden. Diverse partnerbedrijven van Philips maken reeds gebruik van de mogelijkheden van LED-verlichting om groenten te kweken. Na afloop van een bepaalde periode worden ze echter wel nog altijd in klassieke wijze verder gekweekt in kassen. Groenten die op deze manier worden gekweekt vinden inmiddels reeds hun weg naar de winkels.

 

Bron: https://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/1533562/2012/11/13/Ledlampen-beloven-revolutie-in-groentekweek.dhtml

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.