opc_loader

Philips heeft problemen met afnemer van kweeklampen.

Philips heeft problemen met afnemer van kweeklampen.

Enkele medewerkers van Philips hebben de afgelopen tijd serieuze bedreigingen ontvangen. Deze bedreigingen komen van een oud afnemer van kweeklampen die die de lampen voor de wietteelt wil gebruiken. In het nieuwe beleid van PHilips wordt er niet meer geleverd aan tussenhandelaren die de lampen voor de wietteelt gebruiken. Hier was de afnemer niet over te spreken..

 


 

Oorzaak

Philips is gestopt met het leveren van de HPS kweeklampen aan de klant omdat de afnemer de lampen duidelijk voor de wietteelt zou gebruiken. Philips heeft twee jaar geleden besloten dat er geen lampen meer worden geleverd als het overduidelijk is dat de lampen voor de wietteelt gebruik worden. Daar was de afnemer niet heel blij mee en hij besloot om de medewerkers van Philips onder druk te gaan zetten om alsnog de kweeklampen te krijgen.

 

Bedreigingen

De bedreiging vonden vooral plaatst op de werkplek van de medewerkers in Eindhoven. Later ging het steeds verder waarbij sommige medewerkers zelf op hun husadres bedreigd werden. Na deze bedreigingen besloten de medewerkers om als nog een overeenkomst te sluiten om een partij kweeklampen te leveren. Toen Philips de daaropvolgende keer weer niet wou leveren gingen de bedreigingen door.

 

Mogelijke gevolgen

Er wordt momenteel gesproken over een verbod van kweeklampen als het gevolg van deze incidenten. Hoe een dergelijk verbod ingevoerd en gehandhaaft zou worden is natuurlijk nog onduidelijk. Het wordt erg moeilijk om lampen te verbieden die ook gewoon in de glastuinbouw gebruikt worden voor het kweken van tomaten. Hoe dan ook zou een verbod op de Philips kweekverlichting natuurlijk een grote domper voor ons zijn!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.