opc_loader

Binnen paprika's kweken doe je zo

Binnen paprika's kweken doe je zo

Wilt u een voorsprong krijgen op het groeiseizoen of wilt u exotische zaden kweken? Dan is het binnen kweken van paprika’s een uitstekende optie. Dit is gemakkelijk te doen door TL verlichting aan te schaffen en deze op te hangen aan een katrol of ketting. Daarnaast is een goede temperatuurregulering en luchtcirculatie een belangrijke factor.

 

De ideale omstandigheden om paprika’s te telen

Als u zorgt voor een veertien tot zestien uur licht per dag, en overdag een temperatuur van tussen de 20 en 28 graden heeft en ’s nachts maximaal tien graden minder, dan zorgt u voor de beste omstandigheden. Een goede luchtcirculatie verzorgt u al met een kleine ventilator. Hiermee voorkomt u een aantasting door schimmels en meeldauw en worden de stengels steviger door de windsimulatie. Wilt u uw oogst uiteindelijk buiten plaatsen? Begin dan niet eerder dan acht tot tien weken voor de laatste vorst.

 

Een stapje verder in verlichting

Wilt u meer uit uw paprika’s halen? Ga dan een stap verder in verlichting. Op een zonnige dag, worden de gewassen overspoeld met 75.000 tot 100.000 lumen. Lumen geven de lichtsterkte aan. Deze lumen zijn ook uit verlichting te halen. Vooral HID lampen zijn hiervoor geschikt, met HPS (hoge druk natrium) armaturen. Dit geeft een goeie bloei en vruchtzetting aan uw gewassen.

 

HPS licht voor paprika teelt

Vervolgens is het belangrijk om te weten hoeveel lumen een natriumlamp geeft. Dit is 31.000 lumen (voor een oppervlakte van een halve vierkante meter) bij 250 Watt en wel 98.000 lumen (voor een oppervlakte van 1,2 vierkante meter) bij 600 Watt HPS lamp. Er wordt wel wat meer energie gevraagd met deze verlichting, maar door het ideale licht weet u zeker dat uw paprika’s helemaal in bloei komen te staan!

 

Bron: https://www.dethuiskwekerheerlen.nl/hoe-kweek-je-paprikas-binnen/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.