opc_loader

LED alleen voor pro kweker? Niet allemaal gelukkig..

LED alleen voor pro kweker? Niet allemaal gelukkig..

Wij krijgen de laatste tijd veel reacties over de led kweeklampen. Dit komt voornamelijk omdat steeds meer kwekers willen overstappen op led vanwege de vele voordelen. Veel (beginnende) kwekers zijn echter bang dat het kweken met led een stuk lastiger is door alle nieuwe kenmerken en de werking van led lampen. Wij kunnen u vertellen dat het eigenlijk een stuk eenvoudiger is met de meeste led kweeklampen. U heeft namelijk geen extra accessoires nodig bij de installatie. De bediening kan wel complex zijn. U hoeft in ieder geval geen pro kweker te zijn om te kweken met led!

 

De professionele led kweeklampen.

Er zijn een aantal led kweeklampen waarbij de bediening inderdaad wat complexer is dan gebruikelijker. Bij deze lampen wordt daarom wel aangegeven dat het handig is dat u wat meer kweekervaring heeft om de werking van deze lampen te begrijpen.

 

Spectrabox Gold

De Spectrabox Gold heeft bijvoorbeeld een twee controllers waarmee u zelf het spectrum moet instellen. Om dit op de juiste manier te doen moet u wel wat afweten van de verschillende fases in de kweekcyclus en de kleur led die nodig is voor elke fase. In het begin zet u bijvoorbeeld alleen de groei leds op een 30%. De eerste drie weken vooert u dit op tot 100% om vervolgens steeds meer rode bloei leds toe te voegen. Lees hiervoor ook goed de handleiding van de Spectraxbox door.

 

4twenty Sunfactor

De 4Twenty Senfactor lampen zijn wellicht nog iets complexer dan de Spectrabox Gold. De Sunfactor lamp is volledig instelbaar met een afstandsbediening. De grote led in het midden kan uitgezet worden alsmede de kleinere leds aan de buitenkant. Ook met deze lampen kunt u het spectrum volledig zelf bepalen.


 

De LED kweeklampen voor beginners: 

Gelukkig zijn er nog veel meer led kweeklampen die een simpele bedieining of gewoon één spectrum hebben. De onderstaande led kweeklampen zijn daarom het meest geschikt voor de beginnende led kweker.
 

  • Growspots: één spectrum zonder bediening.
  • UFO: één spectrum zonder bediening.
  • Spectrabox Pro: eenvoudig schakelen tussen groei en bloei met een switch.
  • Growbars: één spectrum zonder bediening.


 

Waarom zijn led kweeklampen ook geschikt voor beginners.

Toegegeven, het vereist wat aanpassing als je begint met het kweken met led lampen. Er zijn echter nog veel meer voordelen afgezien van het instellen en bedienen van de lamp. De beginnende kweker profiteert hier uiteraard net zoveel van. Zo wordt de led kweeklamp nauwelijks warm. Hierdoor is er ook minder ventilatie nodig. Het grooste voordeel is natuurlijk de energiebesparing, gemiddeld gebruikt u de helft minder stroom als u overstapt. Verder is het voor beginnners een groot voordeel dat er bij LED niet zoveel accessoires nodig is als bij HPS lampen. Zo zijn er geen schakelkasten, ballasten en reflectoren nodig. Bij een led kweeklamp zit alles in één en dat maakt het aankoopproces voor de kweker een stuk gemakkelijker en ook voordeliger als je alles bij elkaar optelt!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.