opc_loader

LED en inductie vormen perfecte kweeklamp

LED en inductie vormen perfecte kweeklamp

De recente zoektocht naar een zeer energiezuinige kweeklamp heeft verrassende resultaten opgeleverd. Zo werd er voor gekozen om een LED te combineren met inductie waardoor een geheel nieuwe en zeer energiezuinige kweeklamp tot stand kwam. Deze lamp zou daarnaast ook nog eens beschikken over een optimaal lichtspectrum voor planten die zich zowel in de groei- als de bloeifase bevinden.

 

250W Sunflower

De 250W Sunflower, de naam die aan deze speciale lamp is meegegeven combineert eigenlijk het beste van twee werelden. In eerste instantie is ze namelijk voorzien va neen inductielamp van 200 Watt die beschikt over een kleurtemperatuur van 2100 Kelvin. Dit is ideaal voor planten die zich nog in de bloeifase bevinden. Dat is echter niet alles, want naast de inductielamp is de kweeklamp eveneens voorzien van een 50 Watt LED kweeklamp die zorgt voor de juiste belichting voor planten die nog in de groeifase zitten.

 

Uitstel van gebruik inductielamp

Bovenstaande stelt het eigenlijk al, het feit dat de inductielamp van 200 Watt pas dient te worden gebruikt tijdens de bloeifase van de plant zorgt er voor dat de Sunflower bijzonder energiezuinig is. Tijdens de volledige groeifase wordt er gebruik gemaakt van de veel zuinigere 50 Watt LED kweeklamp. Op het ogenblik dat de bloei van de planten is aangebroken zorgt u voor het inschakelen van beide lampen waardoor de planten optimaal kunnen profiteren van 250 Watt aan licht en dat ook nog eens in een perfect spectrum.

 

Tot 50% energiebesparing

De mogelijkheid om beide lampen los van elkaar in en uit te schakelen zorgt er voor dat er op korte termijn een besparing op energievlak plaats kan vinden van zomaar even 50 procent. Worden beide lampen in de bloeifase tegelijkertijd aangezet, dan wordt er nog altijd slechts 65 graden Celsius aan warmte geproduceerd. Als we dat gaan vergelijken met de 460 graden van een HPS wordt meteen duidelijk dat deze lamp de perfecte oplossing biedt tegen hitteproblemen op warme zolders. Ook dat is een niet te onderschatten voordeel. Tot slot beschikt de Sunflower over een uitermate lange levensduur van zomaar even 50.000 branduren en is ze in de winkels verkrijgbaar tegen een kostprijs van 449 euro.

 

 

Bron: https://www.rollingstoned.nl/led-inductie-ideale-kweeklamp/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.