opc_loader

Een kortsluiting: wat moet u doen?

Een kortsluiting: wat moet u doen?

Heeft u last van een kortsluiting in huis? Wellicht heeft dit te maken met de elektriciteitsvoorziening van uw kweekverlichting. Kweekverlichting vergt veel stroom van een meterkast, waardoor stoppen hier om verschillende redenen uit kunnen springen. Vaak is het lastig om een kortsluiting zelf te verhelpen, al kunt u wel een aantal stappen volgen. Zo is het onder meer van belang om de plek van de kortsluiting te lokaliseren. Het daadwerkelijk laten verhelpen van een kortsluiting kunt u, indien dit nodig blijkt te zijn na het lokaliseren van de kortsluiting, laten doen door een erkende elektricien bij u in de buurt. Zo weet u zeker, dat een kortsluiting op een correcte wijze voor u wordt verholpen.

Stappen voor het lokaliseren van een kortsluiting

Om een kortsluiting te lokaliseren haalt u eerst de stroom van de betreffende groep af. Zorg er tevens voor dat alle aangesloten apparaten uit het stopcontact worden gehaald, zodat u deze straks stuk voor stuk weer in het stopcontact kunt steken. Vervang de doorgeslagen stop en schakel de stroom voor de groep uit de meterkast opnieuw in. Als het goed is, gebeurt er nu niks! Schakel de apparaten vervolgens per stuk in, om te achterhalen waar de kortsluiting zich bevindt. Op het moment dat een stop bij het inschakelen van een apparaat opnieuw uitspringt, weet u waar de kortsluiting zit.

U heeft in dit geval twee opties: het kapotte apparaat vervangen voor een nieuw apparaat, of de kortsluiting laten verhelpen door een elektricien bij u in de buurt. Het is vaak van de leeftijd van een apparaat afhankelijk, of het vervangen van het apparaat nog zinvol is. Oude kweekverlichting zult u op den duur willen vervangen, om mee te gaan met de nieuwste trends in deze branche. Daarbij is oude kweekverlichting vaak veel minder energiezuinig, dan nieuwe modellen. Zo kunt u jaarlijks op de energiekosten besparen met het vervangen van oude kweekverlichting.

Kortsluiting door overbelasting

Soms ontstaat een kortsluiting door de overbelasting van een specifieke groep in uw meterkast. In dat geval hoeft u geen apparaten te vervangen, maar dient de meterkast te worden uitgebreid met een extra groep.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.