opc_loader

Gebruik je nog HPS? 10 redenen om over te stappen op LED!

Gebruik je nog HPS? 10 redenen om over te stappen op LED!

De meeste kwekers gebruiken nog altijd led kweeklampen. Deze zijn gemakkelijk en goedkoop waardoor de investering voor een kweek laag blijft. De HPS lamp neemt nog steeds ongeveer 90% van de markt in op het gebied van kweekverlichting. De nieuwe led kweeklampen bieden veel voordelen waardoor we het eens tijd vonden om een lijstje op te stellen met 10 redenen waarom kwekers over moeten stappen op led kweeklampen, vooral op de lange termijn is de led kweeklamp namelijk een prima investering. 

 

 

1. Lager stroomverbruik = minder energiekosten

Het grootste voordeel van led kweeklampen is het lagere stroomverbruik. Bij het overstappen van HPS op led kunt u al gauw de helft van de stroom besparen. De komende jaren worden de led lampen naar verwachting nog efficienter waardoor het overstappen nog interessanter. Door het besparen op de energiekosten haalt u de investering er vaak binnen twee jaar al uit. 

 

2. Een snellere groei van uw plant

Het is met vele test aangetoond dat led groeilampen een stuk beter spectrum hebben dan de HPS of MH lampen voor de groeifase. De groei van uw plant gaat gemiddeld 15% sneller met een led groeilamp. 

 

3. Uw planten worden groter

Door de snellere groei van de planten onder led groeilampen worden de planten vaak ook iets groter, gemiddeld 10%.

 

4. Led kweeklampen belichten efficienter

Door het formaat van de led kweeklampen en het gebruik van meerdere leds in één lamp kunnen de led kweeklampen vaak een breder oppervlakte belichten. Daarnaast kunt u de lampen dichter op de plant hangen doordat de led lampen nauwelijks warm worden.

 

5. Led lampen gaan langer mee

Waar een normale HPS lamp vaak maar een jaar mee gaat, kan een led lamp wel bijf jaar mee gaan. Door deze langere levensduur hoeft u minder vaak nieuwe lampen te kopen. 

 

6. Een led kweeklamp wordt nauwelijks warm

Dit is toch wel één van de grootste voordelen van led kweeklampen. Doordat de lampen minder warm worden hoeft u de afzuiging niet zo hard te zetten. Daarnaast kunt u de lampen dichter op de planten hangen waardoor het rendement van uw verlichting hoger wordt. Met een HPS lamp kunnen de bladeren van uw plant nog wel eens verbranden maar dat zal met led kweeklampen niet het geval zijn. 

 

7. Geen dure accessoires meer nodig

Bij een HPS lamp heeft u vaak een reflector en een ballast nodig om de lamp aan te sluiten. De meeste led kweeklampen in ons assortiment zijn plug & play met een normale stekker. Lekker eenvoudig aan te sluiten en u heeft hierbij geen dure reflector of ballast nodig.

 

8. De mogelijkheid om lampen te dimmen

Met sommige HPS lampen is het mogelijk maar met de meeste niet, het dimmen van de lampen. De nieuwste technologie op het gebied van led verlichting zorgt er voor dat ook de led kweeklampen gemakkelijk te dimmen zijn, soms zelf op afstand met een afstandsbediening.

 

9. Geen lampen vervangen bij overschakelen op de bloei

Bij gebruik van MH of HPS lampen heeft u vaak twee verschillende lampen nodig, één voor de groeifase en één voor de bloeifase. Met de meeste led kweeklampen heeft u daar geen last van. De Spectrabox bijvoorbeeld kan gemakkelijk schakelen tussen het groei- en bloeispectrum waardoor u de lamp gewoon kunt laten hangen. 

 

10. De prijzen worden steeds lager

De prijzen van led kweeklampen dalen de laatste tijd omdat steeds meer mensen er gebruik van maken. Hierdoor kan er meer geproduceerd worden waardoor de kosten dalen en dat zie je terug in de prijzen. Het wordt dus steeds interessanter om over te stappen op led kweekverlichting!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.