opc_loader

Tips voor het kweken van planten

Bloemen rood en geel

Het is een pracht om zelf te zorgen dat je kleine zaadjes en bolletjes die je kweet tot groei te zien komen en deze te helpen met groeien.  Hier een aantal tips voor het versterken van je bloemen. Hierdoor blijven ze langer mooi en heb je er een stuk meer profijt van.

Kweekverlichting

Het is van belang dat de bloemen ook in de donkere dagen en nachten genoeg licht krijgen om door te groeien. Hierdoor komen ze sneller in bloei en kun je er van de zomer nog van genieten. De verlichting is speciaal ontworpen voor het versnellen van het broeiproces, maar daarnaast ook zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. Want de lampen verbruiken veel elektriciteit.

Tuinkas

Het is handig om je planten te laten groeien in een tuinkas. Hier is de temperatuur veel beter te reguleren dan buiten en zo kun je de groeiperiode van de planten versnellen. Het is ook ideaal voor het kweken van planten die in ons klimaat het vaak lastig hebben om te groeien. Door de hoge temperatuur kan dit worden mogelijk gemaakt.

Lijstjes

Het is van belang dat je bijhoudt wat je wanneer gegeven hebt en of het ook daadwerkelijk heeft geholpen of niet. Zo kun je met kleine aanpassingen de groei van je plant naar het volgende level tillen. Daarnaast zie je wat er niet echt werkt en hoef je hier ook niet of in ieder geval een stuk minder tijd en energie in te steken.

Potjes met cactus

Speciale grond

Gebruik speciale grond als planten dit nodig hebben. Dit bevorderd niet alleen de groei van de plant maar ook de sterkte van de plant. Hierdoor kun je langer genieten van je planten en mochten ze eventueel vruchten dragen zullen deze ook groter en lekkerder zijn. Voordat je begint met het kweken van je eigen bloemen is het wel verstandig om met vragen en opmerkingen naar een specialist te gaan.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.