opc_loader

Besparingstips voor uw indoor kweek!

Besparingstips voor uw indoor kweek!

Als je denkt dat een eigen indoor kweek teveel geld kost dan heb je het mis. Het kan zelf geld opleveren als je het goed doet. Natuurlijk moet je dan al wel enige ervaring hebben. Toch hebben we ervaren dat het opstarten van een indoor kweek voor de meeste mensen een behoorlijk investering is. Daarom hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je geld kunt besparen op de korte en lange termijn.

 

 

Voeding zelf maken

Om geld te besparen kun je je eigen compost gebruiken als voeding voor je planten. In plaats van de dure chemische voeding die je normaal moet kopen, is je compost bak een natuurlijk en goedkoop alternatief. Zorg er wel voor dat je wat zaagsel, gras en/of stro toevoegt aan de mix. Op die manier wordt het een ecologisch verantwoorde plantenvoeding!

 

Verzamel regenwater

Om water te besparen kun je systematisch regenwater verzamelen. Dit is een stuk goedkoper maar ook beter voor de planten ten opzichte van gewoon kraanwater. Regenwater heeft namelijk een betere PH waarde van nature. Het is wel aanbevolen om het regenwater te filteren en te controleren voordat je het aan de planten geeft.

 

Kies verlichting voor de lange termijn

De meeste mensen denken dat HPS lampen de goedkoopste oplossing zijn voor een indoor kweek. Dat is echter lang niet altijd het geval. De laatste jaren zijn er LED kweeklampen op de markt gekomen die erg lang mee gaan. Als je het berekend op de levensduur en de lagere kosten van het energieverbruik is de LED kweeklampen een stuk zuiniger!

 

Gebruik een kweektent of kweekkast

Om echt effectief gebruik te maken van een kleine ruimte binnenshuis om te kweken kunt u het best een kweektent of kweekkast samenstellen. Op de manier maak je optimaal gebruik van een kleine ruimte en valt het ook niet zo op. Door de reflecterende wanden wordt er ook optimaal gebruik gemaakt van het licht waardoor u weer bespaart!

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.