opc_loader

Hoe bespaar je geld met kweekverlichting?

Hoe bespaar je geld met kweekverlichting?

Kweekverlichting gebruiken en toch jouw energierekeningen zo laag mogelijk houden. Klinkt dat niet aantrekkelijk? Wie een aantal belangrijkste besparingstips serieus neemt, die kan nog wel eens flink wat geld overhouden in de eigen portemonnee.

Let op kwaliteit lampen

Bezuinig niet te veel op de aanschaf van de lampen die je gaat gebruiken. Meestal bieden de wat duurdere lampen meer kwaliteit waardoor ze ook langer meegaan. Uiteindelijk bespaar je daarmee geld. Goedkoop is duurkoop.

Natriumlampen

HPS natriumlampen zijn uitstekend te gebruiken als kweekverlichting. Het is daarom aan te raden deze lampen te gebruiken. Uiteraard zijn er veel andere lampen te koop, maar die leveren veel minder lichtopbrengst op dan natriumlampen. Mocht je toch twijfelen of het kopen van natriumlampen de beste keuze is, kijk dan gewoon wat er over het algemeen veel binnen de glastuinbouw wordt gebruikt. Voor de glastuinbouw geldt namelijk dat stroomkosten vaak met elkaar worden vergeleken. Stroom is een van de grootste kostenposten en daarom wordt hier altijd het meest duurzame en meeste voordelige licht gebruikt. Je merkt al vrij snel dat het gebruik van natriumlampen meer regel is dan uitzondering.

De NPS natriumlampen zijn te verkijgen in diverse wattage. Verschillende merken leveren deze lampen. De Philips natriumlampen zijn erg gewild als kweekverlichting, omdat ze bekend staan om hun kwaliteit en grote lichtopbrengst.

Bloeien en groeien

Het kweken bestaat uit twee belangrijke fasen: het bloeien van planten én het groeien van planten. Let erop dat het gebruik van licht het beste kan worden afgestemd op deze twee fasen. Over het algemeen worden de hoge druk natrium lampen gebruikt voro de bloeifase. Voor het groeien zijn de hoge druk kwiklampen het meest geschikt. Voor de groei is het namelijk van belang dat de planten zo veel mogelijk licht krijgen in het blauwe spectrum. De planten krijgen op die manier te maken met een compacte groei.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.