opc_loader

Een groepenkast toevoegen voor kweekverlichting

Een groepenkast toevoegen voor kweekverlichting

Wanneer u een grote kas in uw tuin heeft, mag kweekverlichting niet ontbreken! Zeker in de winter en het voorjaar kan kweekverlichting u helpen bij het laten groeien van een gazon, verschillende soorten groenten en fruit, planten, enzovoorts. Kweekverlichting valt echter onder de grootstroomverbruikers, waardoor de kans op een stroomstoring toeneemt als u de kweekverlichting aan een bestaande groep in de meterkast toevoegt. In dit geval raakt de groep overbelast, waardoor ook andere apparaten in de groep geen stroom meer hebben. Vervang een groepenkast daarom voor een model met meer groepen, als u kweekverlichting wenst te gebruiken. Overigens geldt dit niet alleen bij kweekverlichting, ook bij bijvoorbeeld een jacuzzi, of elektrisch koken is het noodzakelijk om de bestaande groepenkast verder uit te breiden. Een erkende elektricien kan u hierbij helpen!

Belang van het uitbreiden van een groepenkast

In een groepenkast wordt de aangeleverde stroom over verschillende delen van uw woning verspreid. Zo hebben veel woningen een groep voor de woonkamer, een losse groep voor de bad- en slaapkamer en bijvoorbeeld nog een groep voor de keuken en garage. Wanneer er teveel apparaten tegelijkertijd worden aangesloten op een bepaalde groep, kan de groep niet voldoende stroom aanleveren. In zo’n situatie zal de groep overbelast raken en uitvallen. Gelukkig is het relatief eenvoudig om een dergelijke situatie te voorkomen, door uw meterkast te vervangen of nieuwe groepen toe te voegen.

Een meterkast met meer groepen is in staat om de aangeleverde stroom beter te verdelen. Door het stroomverbruik per groep enigszins gelijk te houden, zal overbelasting niet snel weer voorkomen. Als u een grootstroomverbruiker, zoals de eerder genoemde kweekverlichting of jacuzzi, wenst aan te sluiten op de meterkast, doet u dit op een losse groep. Zo zal deze groep minder snel overbelast raken. Mocht dit toch gebeuren, dan valt enkel de kweekverlichting uit, maar heeft u elders in huis nog elektriciteit!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.