opc_loader

Uw eigen groenten met een broeikas

Uw eigen groenten met een broeikas

Wie droomt er niet van, lekkere verse groentes uit de eigen tuin? In de zomer een verse krop sla uit de moestuin, tomaten uit de kas en een lekker eitje van uw eigen kip. Helaas heeft niet iedereen de ruimte om een moestuin te maken, daarbij is het weer vaak te slecht om bijvoorbeeld tomaten of komkommers te telen. Gelukkig is er een oplossing, in de vorm van een broeikas. Met broeikassen is het mogelijk om uw eigen groenten te telen, zelfs als deze veel warmte en licht nodig hebben. Ook fruit is goed te telen met een eigen broeikas, zoals druivenranken of bijvoorbeeld aardbeien. Lekker voor op een beschuitje in de zomer! Welke groenten of fruitsoorten zou u wel willen telen in uw eigen broeikas?

Een eigen broeikas opbouwen

Broeikassen online kopen is heel eenvoudig, u heeft hier veel verschillende webshops voor. Op deze websites worden broeikassen in tal van formaten aangeboden, zodat u altijd een broeikas vindt die qua formaat aansluit bij uw gebruik van de broeikas. Voor enkel groenten hoeft de broeikas bijvoorbeeld niet heel hoog te zijn, wat bij druiven of tomaten wel noodzakelijk is. Daarbij hangt het ook van de samenstelling van uw gezin af, hoeveel ruimte u in de broeikas nodig hebt. Heeft u bijvoorbeeld voldoende aan drie kroppen sla, of wilt u er tien tegelijk kunnen laten groeien?

Na de aanschaf van een broeikas kunt u deze vaak eenvoudig zelf opbouwen. Broeikassen worden doorgaans met een handige handleiding voor de opbouw ervan geleverd. Ook kunt u de hulp van een timmerman inschakelen, voor het opbouwen van een broeikas.

Kies voor kweekverlichting in een broeikas

Wanneer de broeikas eenmaal is opgebouwd, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende verlichting. Alleen bij voldoende licht en warmte kunnen planten namelijk blijven groeien. Denk bijvoorbeeld aan de grote druivenranken in Frankrijk of Spanje, waar eveneens altijd licht en warmte is. Met specifieke kweekverlichting kunt u een dergelijke situatie simuleren. De kweekverlichting zorgt voor een speciaal soort licht, waarmee de groei van de plantjes gegarandeerd kan worden. U wilt immers zo snel mogelijk kunnen genieten van uw verse groentes en fruit.

Er zijn tal van verschillende soorten kweekverlichting verkrijgbaar. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om de juiste lampen voor uw broeikas te vinden. Daarbij is het niet bij iedere broeikas noodzakelijk om speciale kweekverlichting te nemen. Laat u hierover adviseren door de verkoper van uw broeikas.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.