opc_loader

Opkweken met turfbakjes

Opkweken met turfbakjes

Turfbakjes zijn kleine vierkante (of ronde) bakjes die gemaakt zijn uit samengeperste houtvezels, kalksteen en turf. Ze zijn niet duur en erg handig. Hiermee kunt u planten opkweken, waardoor u ze daarna direct in de grond kunt plaatsen. Volg onderstaande stappen om op de goede manier uw planten op te kweken met behulp van turfbakjes.

Stap 1: Zaaien

Turfbakjes zitten meestal met velen aan elkaar vast. Als u ze niet allemaal (meteen) nodig hebt, kunt u ze van elkaar scheiden door ze simpelweg te breken. Houd er echter rekening mee dat u ze niet per stuk kunt afbreken. Als u ze los neerzet vallen ze namelijk om.

Doe een beetje aarde in de bodem van het turfbakje en leg hier het zaad op. Kijk op de verpakking van het zaad hoe diep het zaad mag komen te liggen. Druk het zaad een beetje aan en bedek met een laagje aarde.

Stap 2: Turfbakjes verplaatsen

Het beste kunt u uw turfbakjes met het zaad in een plastic polytunnel plaatsen, zodat de zaadjes zeker warm blijven. U kunt ze eventueel ook binnen bij een raam plaatsen. Schrijf op de bakjes wat u heeft gezaaid, zodat u dit kunt onthouden. U kunt ook gebruik maken van bordjes of etiketjes.

Stap 3: Uitzetten

Als u aan de onderkant van de turfbakjes wortels ziet uitkomen, dan weet u dat uw plantje genoeg gegroeid is en uitgezet kan worden. Ook kunt u er voor kiezen om de bakjes direct in de grond te zetten, aangezien deze volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.