opc_loader

Meer spiritualiteit in de tuin

Het brengen van meer spiritualiteit in de tuin kan heel veel voordelen bieden. Dat komt vooral omdat het buitenleven en de tuin in veel religies een belangrijke rol speelt. Dit is dus ook de perfecte plek om hier iets op een goede manier mee te doen. Mits je weet hoe je deze zaken op de juiste manier aanpakt. Dat begint al bij een goed gevoel over je tuin hebben zonder dat je er ook maar iets aan gedaan hebt. Vervolgens kan je er heel veel meer mee gaan doen.

Beginnen bij je eigen idee

Spiritualiteit in de tuin begint in grote mate bij jezelf. Wanneer je een goede mindset hebt, dan kan je er heel veel mee doen. De tuin moet bijvoorbeeld onderhouden en bijgewerkt worden. Dit kan je als iets heel negatiefs zien, maar het kan natuurlijk ook gewoon als een zegen beschouwd worden. Tuinieren is ontspannend en rustgevend. Daarnaast is het een manier waarop je meer in aanraking kan komen met de natuur. Dit zijn dus al hele andere manieren van kijken. Die veranderde kijk op zaken is heel belangrijk.

Plezier hebben van je werk

Natuurlijk moet je het zelf doen. Dat neemt niet weg dat je er ook veel plezier van kut hebben. Daar moet je dan ook in de eerste plaats aan denken. Je bent vanaf het begin bezig met het planten en bijhouden om uiteindelijk iets te laten groeien. Door er op deze manier naar te kijken wordt de spiritualiteit in de tuin direct al een flink stuk groter. De mate waarin jij positief en liefdevol tegenover je tuin en het tuinieren staat, zal zich uiten in de resultaten die je erin zal boeken.

Alle mogelijkheden volledig benutten

Spiritualiteit in de tuin bereik je vooral ook door op de optimale manier met alle mogelijkheden om te gaan. De tuin is immers de perfecte plek om alle verschillende zintuigen te stimuleren. Kleuren en geuren komen bijna als vanzelf mee met het werk dat je verzet. Maar ook smaak en gehoor kunnen uiteindelijk naar voren komen door de tuin optimaal in te richten. Dat maakt het dus ook heel belangrijk om alle aandacht erop te vestigen om het een volledige beleving te maken. Dit zal je verbazen.

Het altijd voortschrijdende werk

Spiritualiteit in de tuin heeft ook met inzichten te maken. Wanneer je aan het werk bent in de tuin, dan zal je dit zelf al snel merken. De tuin is namelijk nooit af en nooit perfect. Je kunt dit als een metafoor voor het leven zien. Op die manier is spiritualiteit dus ook echt daadwerkelijk iets wat je bereikt. Zeker ook omdat je ook zal merken dat soms al het harde werk nu eenmaal gepaard zal gaan met tegenslagen. Dat is natuurlijk een goede manier om ermee om te leren gaan.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.