opc_loader

Hoe gebruik je een trekveer? Zo trek je een kabel eenvoudig door een loze leiding

bloemen

Wanneer je een loze leiding wilt opvullen is het raadzaam om een trekveer te gebruiken. Sommige mensen proberen het eerst met andere kabels of een materiaal wat ze op dat moment voor handen hebben. Dit is echter niet verstandig. De kans is dan groot dat de kabel vast komt te zitten of afknapt. Wanneer je weet waar een loze leiding uitkomt kan je vanaf één kant de trekveer inbrengen. Soms kan het fijn zijn om met twee personen deze klus aan te grijpen. De ander kan aan de andere kant luisteren waar deze uitkomt. Zo gaat de klus een stuk sneller.

Is er sprake van een vreemde bocht of kan je er met de hand niet bij? Maak dan gebruik van een trekveerpomp. Deze wordt gebruikt om druk op de trekveer te zetten. Ondanks dat het gebruik van een trekveer geen hogere wiskunde is, kunnen er soms problemen ontstaan. We zetten de meest voorkomende problemen en de daarbij horende oplossingen voor jou op een rijtje:

Trek nooit meer dan twee kabels door een loze leiding

We zien het vaak gebeuren dat er meer dan twee kabels door een loze leiding worden getrokken. Het gevolg is dat er te veel kracht op de trekveer komt en deze niet meer goed bevestigd kan worden. Uiteindelijk ben je dan nog veel verder van huis.

Neem de tijd

Kabels door een loze leiding heen trekken is niet je grootste hobby. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Toch is het wel verstandig om de tijd te nemen. Ga secuur te werk. Zo voorkom je dat je het werk straks over moet doen. Ook bij deze simpele klussen geldt: haastige spoed is zelden goed.

Gebruik passend gereedschap

Ga nooit zelf aan de slag met materialen die voor handen zijn. Er is niet voor niets speciaal gereedschap op de markt verkrijgbaar. Maak daar dan ook handig gebruik van! Zo voorkom je een hoop narigheid en zal de klus veel sneller geklaard zijn.

Informatie afkomstig van trekveerpomp.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.