opc_loader

City farming - kweken in de stad

City farming - kweken in de stad

Schoon en veilig voedsel kweken in de stad: Er wordt al flink aan deze constructie gewerkt om het mogelijk te maken. In Japan lopen ze er al ver op vooruit, daar zijn namelijk al 700.000 mensen in Tokio die worden voorzien van geteelde voeding uit de stad.

LED licht als kweekmiddel

Het kweken in de stad, ook wel urban farming genoemd, kan mogelijk gemaakt worden door middel van LED licht. LED kweeklampen nemen de rol van de zon over en daarbij kunnen de gewassen ook nog eens als verdiepingen boven elkaar komen te staan. Hierdoor wordt er ook efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte.

Kweken in de stad in ontwikkeling

Het kunnen kweken in de stad is volop in ontwikkeling. Het is namelijk niet alleen gewassen laten groeien met LED verlichting. Ook zullen er ideale omstandigheden gecreëerd moeten worden om het voedsel goed te laten groeien. Het kost dus veel tijd en geld en vooral het laatste zorgt ervoor dat het nog niet is doorgebroken in ons land. Met de juiste ontwikkelingen en inspanningen zal het naar verwachting wel een belangrijk middel worden. Vooralsnog kunt u in eigen tuin een moestuintje bijhouden natuurlijk.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/toekomstmakers/groente-kweken-de-stad 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.