opc_loader

5 redenen om je planten met de hand water te geven

5 redenen om je planten met de hand water te geven

Eerder schreven we op dit blog over het aanleggen van een automatisch bevochtigingssysteem om planten te kweken. In dat artikel heb je kunnen lezen dat er vele voordelen zijn van dit soort systemen. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch planten water geven en hierdoor tijd besparen wanneer je een dergelijk systeem laat aanleggen door een loodgieter. Er zijn echter ook genoeg redenen te bedenken waarom je wel planten met de hand water zou moeten geven. In dit artikel deelt de loodgieter Hoofddorp daarom 5 redenen om je planten met de hand water te geven.

Niet teveel of te weinig water

De meeste mensen die kweken met behulp van kweekverlichting kiezen ervoor om meerdere soorten planten te kweken. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende soorten groenten zijn waarmee je een lekkere eigen gekweekte organische maaltijd kan bereiden. Wanneer je echter met verschillende plantensoorten te maken hebt dan moeten deze planten ook ieder een specifieke hoeveelheid water krijgen. Dit is moeilijk te reguleren met een automatisch bevochtigingssysteem. Geef je planten met de hand water dan kan je ervoor zorgen dat planten niet teveel of te weinig water krijgen.

Bladeren droog houden om schimmels te voorkomen

Wanneer je planten met de hand water geeft dan kan je bladeren optillen om enkel water rond de stam van de plant te gieten. Hierdoor houd je de bladeren van de planten droog en hiermee worden schimmels en andere ziektes voorkomen. Zeker met delicate groente soorten, zoals sla en spinazie, kunnen al snel problemen met schimmels ontstaan wanneer de bladeren constant vochtig blijven. Dit kan voorkomen worden door iedere plant afzonderlijk met de hand water te geven.

Problemen met planten op tijd waarnemen

Planten tijdens een kweek automatisch water geven klinkt als een perfecte oplossing om tijd te besparen. Tijdens het kweken van planten moet je echter gedurende de gehele kweek de planten goed in de gaten houden. Het is dus zeker niet zo dat je met een automatisch bevochtigingssysteem nergens meer naar om hoeft te kijken. Wanneer je planten met de hand water geeft dan is dit meteen een goed moment om de gezondheid van de planten in de gaten te houden en te controleren op ziektes. Problemen kunnen zodoende tijdig worden waargenomen waardoor je vaak nog maatregelen kan treffen.

pH waarde controleren

Op dit blog heb je eerder ook kunnen lezen over het belang van de pH waarde van water. Wanneer je ervoor kiest om je planten met de hand water te geven dan kan je ook deze pH waarde beter controleren. Voor iedere gieter met water kan je exact de pH waarde controleren en eventueel bijstellen. Zodoende ben je in staat om gedurende een kweek voor de perfecte pH waarde te zorgen.

Geen dure investering

Je hebt nu al meerdere redenen van de loodgieter Hoofddorp kunnen lezen waarom je beter planten met de hand water kan geven. Deze redenen zal voor veel mensen al voldoende zijn om toch maar zelf verantwoordelijk te blijven voor het bewateren van de planten. Een extra voordeel is echter ook dat je geen dure investering hoeft te maken voor een duur bevochtigingssysteem. Bovendien heeft een gieter geen losse onderdelen die kapot kunnen gaan en gerepareerd moeten worden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.